TANKÖNYVÁTADÁS 2019/2020 TANÉV SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ

Tisztelt Szülő/Gondviselő!


További tankönyvigény esetén az iskolák szeptember 15-ig adhatnak le pótrendelést. A KELLO 2019. szeptember 24–től kezdi el kiszállítani a pótrendeléseket. A tanév folyamán az iskola közreműködésével van lehetőség iskolán keresztüli további tankönyvrendelésre 2020. április 30-ig.
Amennyiben a szülők nem az iskolán keresztül szeretnék megvásárolni gyermekük számára a tankönyveket, vagy egyéb tankönyvekre is szükség lenne, akkor a KELLO-nál többféle módon is lehetőség nyílik a kiadványok beszerzésére. A KELLO az év nagy részében fogadja és teljesíti a megrendeléseket webshop-on keresztül (webshop.kello.hu), valamint a Kódex Tankönyvcentrumban (1054 Budapest, Honvéd u. 5.), illetve a Kódex Könyvesboltban (1085 Budapest, József körút 63.).

Fizetős diákok (a középiskolák 2., 3. és 4.-ik évfolyamán ingyenes tankönyvellátásra nem jogosult diákok):


A Magyar Kormány döntése alapján a 2020/2021-es tanévtől térítésmentes tankönyv alanyi jogon biztosított a középiskolák 2., 3. és 4-ik évfolyamán tanuló diákoknak is.
Ez a változás a következő tanévtől érvényes, tehát a 2019. szeptember 2-án induló tanévet nem érinti.

Fizetős diákok esetén a tankönyvek kiszállítását és a szállított mennyiség iskola általi visszaigazolását követően történik a számlázás, illetve a számla postázása. A számlákat a szülők/gondviselők/diákok az iskolától, a tankönyvekkel együtt fogják megkapni.
Azon fizetős tanulók részére, ahol a szülő jelezte az elektronikus számla igényét, nem küldünk papír alapú számlát. A tankönyvrendelési felületen az online fizetés ténye látható a tankönyvfelelős számára, aki ez alapján meg tud arról bizonyosodni, hogy kiegyenlítették adott diák tankönyveinek ellenértékét.
A befizetések határideje: 2019. szeptember 15.
A szülői felületen történő fizetés mellett lehetőség van banki átutalással is kiegyenlíteni a tankönyvek ellenértékét a számlán található KELLO bankszámlaszámra: 64400068-30107825-11100049. Kérjük, ebben az esetben az utalás „közleményében” feltétlenül szíveskedjenek megadni a kifizetendő számla számát és a diák nevét vagy oktatási azonosítóját.

A fizetős diákok esetén az iskolakezdés időszakában átvett tankönyvek vonatkozásában a diáknak/szülőnek 2019. szeptember 15-ig rendeléstől való elállási jogot biztosít a KELLO, a 2019 évi rendelése erejéig. Ebben az esetben a tankönyveket sértetlen állapotban, a KELLO-hoz kell visszaküldeni. Elállás esetén a posta- vagy egyéb költségek megfizetéséről a szülőnek/gondviselőnek kell gondoskodnia. Visszaküldési cím: Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Üllői raktár) Budaörs, OLK 1000. Az így postázott tankönyveket ellenőrizzük, visszaküldésük jogosságát kivizsgáljuk. Abban az esetben, ha nem indokolt a visszáruzás a szülő részéről (pl.: nincs iskolaváltás; osztályismétlés; költözés; a tankönyvek nem a 2019/2020-es tanévre lettek megrendelve; minőségi kifogás; stb.) a KELLO nem veszi vissza a tankönyveket.

Megértésüket, segítő együttműködésüket megköszönve,


Üdvözlettel:
Könyvtárellátó Nonprofit Kft.