Indul a Lázár Ervin Program

MEGJELENT: 2019. szeptember 19., csütörtök | SZERZŐ: Márton Mihály

A regisztráció megnyitásával útjára indult a Lázár Ervin Program, amely minden általános iskolás számára biztosítja, hogy évente eljuthasson egy ingyenes színházi-, tánc-, és cirkuszi előadásra, komolyzenei hangversenyre, illetve őshonos állatokat bemutató létesítménybe. A program több, mint hétszázezer gyermek számára biztosít olyan kulturális programot, amelyhez a család nem feltétlenül engedhetne meg magának.

Kép forrása

A programot bemutató sajtótájékoztatón elhangzott: már regisztrálhatnak a kezdeményezésben részt venni kívánó előadóművészeti szervezetek.
Kásler Miklós miniszter a sajtótájékoztatón hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a diákok a tanórákon kívül játszva, szórakozva is ismereteket szerezhessenek. Ezt a célt szolgálja a Lázár Ervin Program, amely az összes általános iskolás tanuló számára lehetővé teszi, hogy évente egyszer eljuthasson színházi, tánc- vagy cirkuszi előadásra, őshonos állatok bemutatóhelyeire. Minderre a kormány idén hatmilliárd, 2020-tól beépülő jelleggel évente öt és fél milliárd forintot szán – tette hozzá.
A miniszter elmondta azt is, hogy az oktatási infrastruktúra fejlesztésére az elmúlt időszakban több száz milliárd forintot fordított a kormány, ezzel párhuzamosan elkészült a Nemzeti alaptanterv munkaanyagának átdolgozott tervezete, amely a klasszikus egyetemes, európai és magyar értékeket fogja tükrözni.
Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára Facebook posztjában úgy fogalmazott a kezdeményezésről: „Több, mint egy év kitartó munka és fáradhatatlan elköteleződés eredményeként örömmel jelenthetem be, hogy kidolgoztunk egy programot, mely remélhetőleg hozzájárul majd áthidalni a területi, szociális és gazdasági egyenlőtlenségeket.” Hozzá tette, hisz abban, hogy „egyetlen esemény is képes megváltoztatni egy életet, beindítani egy tehetséget, felfedezni egy rejtett képességet”.
Megosztás

Egypercesek

Fejben már létezik a könyvgyilkos terrorállam

Fejben már létezik a könyvgyilkos terrorállam

A könyvek, az irodalom jelentik az emberi civilizációt

Új utakon az Országút

A lap lehetőséget ad a párbeszédre és az értékelvűség, a hagyomány értékeinek felújítása irányába visz

A Xenogenezis vége

Méltó módon zárja le a végtelenül elgondolkodtató sorozatot

A nyugati hadtest Bukarestben

„A könyv a kelet-közép-európai irodalom egyik gyöngyszeme, amit fel kell fedezni”

Ismeretlen Dickens-levelek

A gyűjtemény egyik különlegessége az angol író egyetlen fennmaradt teljes levelezése