Indul a Lázár Ervin Program

MEGJELENT: 2019. szeptember 19., csütörtök | SZERZŐ: Márton Mihály

A regisztráció megnyitásával útjára indult a Lázár Ervin Program, amely minden általános iskolás számára biztosítja, hogy évente eljuthasson egy ingyenes színházi-, tánc-, és cirkuszi előadásra, komolyzenei hangversenyre, illetve őshonos állatokat bemutató létesítménybe. A program több, mint hétszázezer gyermek számára biztosít olyan kulturális programot, amelyhez a család nem feltétlenül engedhetne meg magának.

Kép forrása

A programot bemutató sajtótájékoztatón elhangzott: már regisztrálhatnak a kezdeményezésben részt venni kívánó előadóművészeti szervezetek.
Kásler Miklós miniszter a sajtótájékoztatón hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a diákok a tanórákon kívül játszva, szórakozva is ismereteket szerezhessenek. Ezt a célt szolgálja a Lázár Ervin Program, amely az összes általános iskolás tanuló számára lehetővé teszi, hogy évente egyszer eljuthasson színházi, tánc- vagy cirkuszi előadásra, őshonos állatok bemutatóhelyeire. Minderre a kormány idén hatmilliárd, 2020-tól beépülő jelleggel évente öt és fél milliárd forintot szán – tette hozzá.
A miniszter elmondta azt is, hogy az oktatási infrastruktúra fejlesztésére az elmúlt időszakban több száz milliárd forintot fordított a kormány, ezzel párhuzamosan elkészült a Nemzeti alaptanterv munkaanyagának átdolgozott tervezete, amely a klasszikus egyetemes, európai és magyar értékeket fogja tükrözni.
Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára Facebook posztjában úgy fogalmazott a kezdeményezésről: „Több, mint egy év kitartó munka és fáradhatatlan elköteleződés eredményeként örömmel jelenthetem be, hogy kidolgoztunk egy programot, mely remélhetőleg hozzájárul majd áthidalni a területi, szociális és gazdasági egyenlőtlenségeket.” Hozzá tette, hisz abban, hogy „egyetlen esemény is képes megváltoztatni egy életet, beindítani egy tehetséget, felfedezni egy rejtett képességet”.
Megosztás

Egypercesek

42. Képregénybörze, meg minden

42. Képregénybörze, meg minden

A vasárnapi képregényfesztivál kihagyhatatlan program

Határtalanul Marosvásárhelyen

Negyvenegy kiadó összesen tizenöt-húszezer könyvcímmel várja az olvasóközönséget

Két író Közép-Európából

Két irodalmi Nobel-díjas nevét jelentette be a Svéd Akadémia csütörtök délután Stockholmban

Megszépült a nyelvújító emlékoszlopa

Egyértelmű volt, hogy a kétszázhatvan éve született Kazinczy sírja is megújul

Jogosítvány a boldogsághoz

Találj ki valamit gyorsan, hogy fel ne faljon az élet!