Kispöfögőn robog Bendegúz

MEGJELENT: 2019. december 11., szerda | SZERZŐ: László T. András

Bendegúz és a Gyermekvasút címmel megjelent a Kispöfögők mesekönyv-sorozat legújabb, harmadik kötete. A négytől nyolcéves korosztálynak ajánlott kötet szereplői különleges kalandjaik közben játékos formában ismertetik meg az olvasót a Budai-hegység erdei állataival, növényeivel, valamint történelmével.

Kép forrása

A mesekönyv-sorozat célja, hogy a szórakoztatás mellett játszva tanítsa a gyerekeket, így a legújabb kötet (Gemenc és Lillafüred után) a főváros vadregényes tájaira kalauzolja az olvasókat - mondta el Baricz Árpád felelős szerkesztő a kötet bemutatóján, a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút hűvösvölgyi állomásán.
Csohány Domitilla történetének szereplői a valóságban is szolgálatot teljesítő mozdonyok, főszereplője Bendegúz, a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasútjának Mk49-es dízelmozdonya, ami mozdonybarátaival különböző kalandokba keveredik.
„A gyermekvasút olyan csodálatos természeti környezetben van, ami lehetőséget kínál arra, hogy a mesekönyv ne csak a vasútüzemről mutasson be érdekes dolgokat, hanem a mozdonyok segítségével egy csomó olyan információt is átadjon, amely a növény- és állatvilágról, a hely történelméről, irodalomról szól" - fogalmazott a szerző.
Elmesélte azt is, hogy a lillafüredi erdei vasút mellett nőtt fel, innen jött az ötlet, hogy a természet és a vasutak iránt érdeklődő gyerekeknek mesekönyvet írjon az ország kisvasútjairól. A sorozat előző két kötetének főszereplői a gemenci és a lillafüredi erdei vasutak voltak.
A gyermekvasút a Pilisi Parkerdőben fut, ami az ország leglátogatottabb erdejeként évente mintegy huszonötmillió alkalommal fogadnak látogatókat, jelentős számban gyerekeket.
A mesekönyvet Győri Zsolt illusztrálta, vasútszakmai szempontból a MÁV Zrt., az élővilágot bemutató részeket pedig a Pilisi Parkerdő Zrt. támogatta szakmai segítségével.
Megosztás