Friss FISZ-vezetők

MEGJELENT: 2020. január 17., péntek | SZERZŐ: László T. András

Antal Nikolett és Pataki Viktor a Fiatal Írók Szövetségének új társelnökei, a 2020-2022 közötti időszakban a szervezet elnökségi tagjai Górász Péter, Bán-Horváth Veronika, Korpa Tamás, Tóth-Czifra Júlia és Zelei Dávid lesznek - olvasható a szövetség közleményében.

Kép forrása

A most pályázó, részben új, részben régi és tapasztaltabb elnökség elsődleges feladata a sokoldalú, progresszív, nyitott és lendületes szervezet szellemiségének megőrzése.
A szervezet létrejöttének huszadik évfordulójára készített kisfilmből kiderül, hogy legfőbb célkitűzéseinek a nyitottságot és a sokszínűséget tartják. A FISZ feladatának tekinti az irodalom és az olvasás népszerűsítését, ugyanakkor mindezt kizárólag szakmai kompromisszumok nélkül hajlandó megtenni - áll az összegzésben.
A minőségi szövegmunka, a tehetséggondozás, az elsőkötetes megjelenések kiemelt figyelme, a közoktatásban való részvétel, a szakmai érdekképviselet, a társszervezetekkel való koprodukció, a közösségteremtés- és építés lesznek az elkövetkező három év jellemzői a tervek szerint. Az elnökségben történt változásokon túl jelentős, hogy 2020-tól Gondos Mária Magdolna és Sirokai Mátyás személyében új sorozatszerkesztők kezdik meg a munkát a FISZ Könyvek sorozat élén.
2017 és 2019 között Antal Nikolett és Korpa Tamás társelnökök vezették a szövetséget, munkájuk során alatt kiemelt figyelmet fordítottak az utánpótlás-nevelésre, s arra, hogy az elnökség korábbi és újabb tagjai között az együttműködés folyamatos legyen.
A szervezet az elmúlt három évben közel száz taggal bővült, harminc kötetet adott ki és minden eddiginél szélesebb körben vált ismertté vidéken és határon túl egyaránt.
Megosztás