A sáska éve

MEGJELENT: 2020. április 2., csütörtök | SZERZŐ: Szikszai Norbert

Terry Hayes visszatért New York Times bestseller regénye, az I Am Pilgrim várva várt folytatásával, ami a The Year of the Locust címmel jelent meg. 

Kép forrása

A Mad Max, a Cliffhanger, a Bangkok Hilton és sok más film, valamint sorozat forgatókönyvéért felelős Terry Hayes a Nevem Pilgrim című novellája újradefiniálta a thriller fogalmát. A The Year of the Locust -tal (a sáska éve) Hayes lélegzetelállító folytatást írt a kormány összeesküvéséről és a főhős kétségbeesett kísérletéről, hogy leleplezze azt. 
Luke Truman junior tiszt az USS Leviathan fedélzetén, ami a valaha épült legfejlettebb és legerősebb tengeralattjáró: nyolcszáz láb hosszú, hatalmas fegyverarzenállal felszerelve, emellett szupertitkos „álcázási technológiával” is büszkélkedhet. A tárgyak körüli fény hajlításával láthatatlanná tevő technológia a legújabb katonai kutatási innováció nem csak az Egyesült Államokban, hanem az egész világon. Mikor elérkezett az idő az első nagyszabású tesztre, sem Luke, sem a tudósok nem veszik észre, hogy a kísérlet hatalmas erőket szabadíthat fel. Főhősünk azonban a Leviatán fedélzetén felfedez valamit és rájön, hogy világunkra halálos fenyegetés leselkedik, és csak ő lesz képes megállítani azon események sorozatát, amelyek mindegyike a végzet felé navigálja az egész emberiséget.
A szünetmentes feszültséget nyújtó The Year of the Locust egy nagyszabású thriller a Nevem Pilgrim-hez hasonlóan. A mű elkészülte és megjelenése nem volt zökkenőmentes, hiszen már 2015 júniusában publikáltak belőle fejezeteket, ennek ellenére a megjelenés időpontját kitolták 2017 augusztusára, ezt követően pedig újabb két év telt el, mire a mű végleges formát öltött. A magyar fordítás azonban egyelőre még várat magára.
Megosztás